photo 411ce7e7-bf62-4cea-8e06-29a0116f3919_zps1ee30b8f.jpg
Ahlan Wa-Sahlan Ya Akhi & Ukhti!^^ You've landed at our official blog, feel free to browse
Generasi Ke 8 ; MTSTM ;
TA'ARUF SUKA+DUKA LINKS FACEBOOK
See U Di AsraMa
Saturday, 4 February 2012 • 18:30 • 0 comments
Bismillah.

Assalamualaikum semua !

Heyp, harap maaf kalau ada yang marah dengan post ni. Hoho :P
Petang ni kita semua da nak balik asrama. Mesti sekarang semua tengah packing. Hurm, apa perasaan korang ek ? Hepi ? Sedih ? Takut ? Terharu ? Okey, tu da over sangat. Aaaapaape pun feeling korang sekarang, korang tetap kena balik asrama. Balik sekolah. Huffs ~

Aku tak tahu knape, tapi kat rumah aku ni aku rasa cam terngiang2 je bunyi siren kat Boys' Hostel tu. Bunyi gerudi, grr,. Macam-macamla. Lepas ni kalau tak silap aku, kita kena tunggu 4x Jumaat lagi baru bole cuti camni. Tapi aku tak confirm betul ke tak. Korang check arr sendiri.

Okeh, memandangkan aku nih pelajar baru yang baru je menjejakkan kaki ke MTSTM tahun ni, banyak lagi rules dan budaya yang aku tak tahu. Tapi sebenarnya tak banyak pun yang berubah dari apa yang ada kat BKB dulu. Hum. Harap2 nye kawan2 baru aku yang comel2 tu (heee) boleh tolong kitorang. Bak kata pepatah, 'kami budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan'. Haha. Bangga Cikgu Natrah kalau baca karangan aku ni . :) Kalau boleh tahun ni taknak buat perangai, saked kepala jadinye kalau masuk dalam rekod disiplin. Eh, ye ke ? :P

Eh, exam bila ekk ? Bulan 2 jugak ke ? Mak, aku tak sedia lagi ! Dahlah buku teks pun tarak cukup lagi. Study baru siket. Huhu.

Salam Maulidur Rasul kat semua ek. Jangan lupa selawat banyak2 hari ni. InsyaAllah pahala akan jadi banyak ~_^. Bless us Allah, Ameen !

Thanks utk semua, sebab bagi peluang untuk aku tulis entry ni. Love 8th Batch ! Aku harap kitorang takde gaduh2 ekk. DSume dah matured. Dah ada juniors :P Setahun yang ada ni kita ambil masa untuk kenal hati budi masing2 dulu (ayat artis bila digosip bercinta) dan start eratkan ukhuwah. Kite sume kan hebad !!

Jumpe korang kat asrama !!! ;)

Fosh Faxikees Huffaz


PAST • FUTURE
Assalamualaikum

 photo anigif_zpsa029c854.gif

Got united on the first of January 2011. We are not the first, but We'll try to be the best because we are the FUTURE LEADERS!

WE ARE ; 117 students with one super duper awesome aim and trillions of responsibilities to do towards the ummah :) May Allah bless our faithful journey,Amin.


FEED YOUR MIND


Wujud satu institusi pendidikan yg dibawah Yayasan Islam Kelantan

Yang mempunyai 4 cawangan di Negeri Serambi Mekah Kelantan Yg diberi nama Maahad Tahfiz Sains?

Apa yg 'pelik' dari sekolah lain?

Pelajar disini juga mempelajari subjek2 Kementerian Pelajaran. BM,BI,math,add math,sejarah,bahasa arab tinggi,biology,chemistry,physics, pendidikan quran sunnah,dan pendidikan syariah islamiah
gigih dihadam
utk SPM tingkatan lima.
Aliran sains!

Ketika tingkatan empat,ketika mana sekolah 'elit' lain sedang bertungkus lumus utk subjek SPM, Pelajar disini dgn tenang menduduki peperiksaan Sijil Menengah Ugama yang subjeknya agak 'high' balaghah,insya',mutolaah,adab nusus, nahu sorof fiqh, hadith,tauhid etc yg semua dalam bahasa arab! silibus al-azhar!

Namun yang paling menakjubkan,

Pelajar disini mula menghafaz quran sejak tingkatan satu. bukan setakat menghafaz malah mereka menulis ayat suci alquran dari kulit ke kulit. Lidah mereka basah dengan ayat alquran setiap hari!

Dan mereka juga bukan shj di ajar untuk lulus dalam peperiksaan, malah cemerlang sahsiah dan kental rohani dan jasmani.

Dan apabila keputusan SPM diumumkan

Mrk bkn shj mempunyai sijil SPM di tgn, Malah 3o juzuk al-quran didada, Serta tarbiyah dan sahsiah yg terpuji.

Dan terdapat juga sekolah2 lain seperti ini yg tidak dihebahkan di seluruh Malaysia

Jadi,siapa setuju bahawa Institusi beginilah yg patut diberi perhatian! Plaja2 inilah yg sepatutnya didahulukan tajaan pelajaran! Dan sekolah beginilah yg patut dibangunkan dengan pesat di seluruh negara!

Kerana apa?

KERANA KITA INGIN MELAHIRKAN PEMIMPIN GENERASI AL-QURAN! - Abang Asyraf Salleh


OTHERS;


>> B A R U H A B I S P M R
date : NOW
at:10 am


>>Tunggu result -.-
date : 12/12/12
at: 12pm


>> #MisiKejarMuqarrar
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • BACK TO SCHOOL!
  • Selamat Menyambut Maulidur Rasul bagi tahun 1433...
  • oh my junior
  • Operation Death
  • #### BLOG AKAN DI-EDIT SEPENUH-PENUHNYA PADA BULAN...
  • Santapan Rohani~
  • The Silent Bayaan (Sermon) A member of a certa...
  • :: Haiii ::
  • Upgrading...