photo 411ce7e7-bf62-4cea-8e06-29a0116f3919_zps1ee30b8f.jpg
Ahlan Wa-Sahlan Ya Akhi & Ukhti!^^ You've landed at our official blog, feel free to browse
Generasi Ke 8 ; MTSTM ;
TA'ARUF SUKA+DUKA LINKS FACEBOOK
hi.
Saturday, 12 October 2013 • 22:55 • 0 comments
Assalamualaikum :D
hiiii guys!

It's been awhile. yup aku tau -_- harap maklum aku meme malas nak caro ko kebajikan blog batch.
Tpi sebab PMR dah habis, kire ada masa dah kan ?
HAHA. Pape pun, FREEDOM pun FREEDOM.
Igt! Quran kalau dah dekat dada, takpe awok-ii semuooo.
So cara lg senang nk kasi lekat, istiqamah-kan murajaaah.

So karo lagi, Happy UPCOMING eid adha ye budak-ii 8th batch^^
tak kira kat mana ke korang, Selangor,Johor,Penang & Kelantan sekali puuun
aku yakin! Lembu tetap sama. Tetap gemuk,comel & montel.
Hehe maafkan salah & silap saya. Wassalam.

Ibn Rajab:
The days of Eid are days of thankfulness, seeking forgiveness and pardoning others. 

Ibn Rajab:
The two Eids of this dunya will be Eids in Jannah as well.

Deen, Dunya, and Happiness
Note to self: any sort of lasting, non-fleeting happiness is found in deen, not dunya.
As soon as you’re done eating that pizza, playing that video game, or watching that movie, the fun and pleasure ends. But Jannah lasts.



PAST • FUTURE
Assalamualaikum

 photo anigif_zpsa029c854.gif

Got united on the first of January 2011. We are not the first, but We'll try to be the best because we are the FUTURE LEADERS!

WE ARE ; 117 students with one super duper awesome aim and trillions of responsibilities to do towards the ummah :) May Allah bless our faithful journey,Amin.


FEED YOUR MIND


Wujud satu institusi pendidikan yg dibawah Yayasan Islam Kelantan

Yang mempunyai 4 cawangan di Negeri Serambi Mekah Kelantan Yg diberi nama Maahad Tahfiz Sains?

Apa yg 'pelik' dari sekolah lain?

Pelajar disini juga mempelajari subjek2 Kementerian Pelajaran. BM,BI,math,add math,sejarah,bahasa arab tinggi,biology,chemistry,physics, pendidikan quran sunnah,dan pendidikan syariah islamiah
gigih dihadam
utk SPM tingkatan lima.
Aliran sains!

Ketika tingkatan empat,ketika mana sekolah 'elit' lain sedang bertungkus lumus utk subjek SPM, Pelajar disini dgn tenang menduduki peperiksaan Sijil Menengah Ugama yang subjeknya agak 'high' balaghah,insya',mutolaah,adab nusus, nahu sorof fiqh, hadith,tauhid etc yg semua dalam bahasa arab! silibus al-azhar!

Namun yang paling menakjubkan,

Pelajar disini mula menghafaz quran sejak tingkatan satu. bukan setakat menghafaz malah mereka menulis ayat suci alquran dari kulit ke kulit. Lidah mereka basah dengan ayat alquran setiap hari!

Dan mereka juga bukan shj di ajar untuk lulus dalam peperiksaan, malah cemerlang sahsiah dan kental rohani dan jasmani.

Dan apabila keputusan SPM diumumkan

Mrk bkn shj mempunyai sijil SPM di tgn, Malah 3o juzuk al-quran didada, Serta tarbiyah dan sahsiah yg terpuji.

Dan terdapat juga sekolah2 lain seperti ini yg tidak dihebahkan di seluruh Malaysia

Jadi,siapa setuju bahawa Institusi beginilah yg patut diberi perhatian! Plaja2 inilah yg sepatutnya didahulukan tajaan pelajaran! Dan sekolah beginilah yg patut dibangunkan dengan pesat di seluruh negara!

Kerana apa?

KERANA KITA INGIN MELAHIRKAN PEMIMPIN GENERASI AL-QURAN! - Abang Asyraf Salleh


OTHERS;


>> B A R U H A B I S P M R
date : NOW
at:10 am


>>Tunggu result -.-
date : 12/12/12
at: 12pm


>> #MisiKejarMuqarrar
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • :: Haninul writes ::
  • #PMR
  • DAILY REMINDER !
  • Salam Aidilfitri. :DD
  • Sekolah sudah nak mula !dan saya malas..... malas....
  • Riang-RIA ramadhan kite !
  • ramadhan tiba !
  • Ganbatte fiil Imtihaan ^^
  • It's what we call MUJAHADAH !
  • adab menegur