photo 411ce7e7-bf62-4cea-8e06-29a0116f3919_zps1ee30b8f.jpg
Ahlan Wa-Sahlan Ya Akhi & Ukhti!^^ You've landed at our official blog, feel free to browse
Generasi Ke 8 ; MTSTM ;
TA'ARUF SUKA+DUKA LINKS FACEBOOK
Saturday, 2 June 2012 • 07:16 • 0 comments
Salam ^^

Oh hiii, it's been quite awhile kan? Semoga Iman kite terjaga time duduk kat rumah. You know, even kt MTS pun kite tak boleh nak jaga attitude + buat perangai semua bagai apetah lagi kat luar tu kan?

hmm sekarang mmg biasa. Bak kata Ustaz Amir (The most awesomee ustaz!), ''cabaran sep sep antunna benna bile tubik MTS nanti'' mne tau, kne culture shock kan? Nauzubillah takde dari kalangan kite.

well, aku baru form two. semua org tau kan, haha. xdelah pengalaman pindah keluar ni. #TukarTopik Muro sudah? aku biasa biasa je. Baru sampai rumah kannn *alasan* For those yang rumah dekat dgn Putrajaya tu *saya saya*,

bolehlah ikut serta pergi perhimpunan. erk, aku x tau pun bila. hehe korang mesti tau aku spe kang.hehe, alhamdullilah nampak la jugak 2/3 org update blog ni. letih aku keliling tiap2 kelas wi password *cepuk kang* That's all i guesssssssse. Wassalaaam <3

:: Berdakwah Secara Berhemah ::


PAST • FUTURE
Assalamualaikum

 photo anigif_zpsa029c854.gif

Got united on the first of January 2011. We are not the first, but We'll try to be the best because we are the FUTURE LEADERS!

WE ARE ; 117 students with one super duper awesome aim and trillions of responsibilities to do towards the ummah :) May Allah bless our faithful journey,Amin.


FEED YOUR MIND


Wujud satu institusi pendidikan yg dibawah Yayasan Islam Kelantan

Yang mempunyai 4 cawangan di Negeri Serambi Mekah Kelantan Yg diberi nama Maahad Tahfiz Sains?

Apa yg 'pelik' dari sekolah lain?

Pelajar disini juga mempelajari subjek2 Kementerian Pelajaran. BM,BI,math,add math,sejarah,bahasa arab tinggi,biology,chemistry,physics, pendidikan quran sunnah,dan pendidikan syariah islamiah
gigih dihadam
utk SPM tingkatan lima.
Aliran sains!

Ketika tingkatan empat,ketika mana sekolah 'elit' lain sedang bertungkus lumus utk subjek SPM, Pelajar disini dgn tenang menduduki peperiksaan Sijil Menengah Ugama yang subjeknya agak 'high' balaghah,insya',mutolaah,adab nusus, nahu sorof fiqh, hadith,tauhid etc yg semua dalam bahasa arab! silibus al-azhar!

Namun yang paling menakjubkan,

Pelajar disini mula menghafaz quran sejak tingkatan satu. bukan setakat menghafaz malah mereka menulis ayat suci alquran dari kulit ke kulit. Lidah mereka basah dengan ayat alquran setiap hari!

Dan mereka juga bukan shj di ajar untuk lulus dalam peperiksaan, malah cemerlang sahsiah dan kental rohani dan jasmani.

Dan apabila keputusan SPM diumumkan

Mrk bkn shj mempunyai sijil SPM di tgn, Malah 3o juzuk al-quran didada, Serta tarbiyah dan sahsiah yg terpuji.

Dan terdapat juga sekolah2 lain seperti ini yg tidak dihebahkan di seluruh Malaysia

Jadi,siapa setuju bahawa Institusi beginilah yg patut diberi perhatian! Plaja2 inilah yg sepatutnya didahulukan tajaan pelajaran! Dan sekolah beginilah yg patut dibangunkan dengan pesat di seluruh negara!

Kerana apa?

KERANA KITA INGIN MELAHIRKAN PEMIMPIN GENERASI AL-QURAN! - Abang Asyraf Salleh


OTHERS;


>> B A R U H A B I S P M R
date : NOW
at:10 am


>>Tunggu result -.-
date : 12/12/12
at: 12pm


>> #MisiKejarMuqarrar
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • Hello seniorita.
  • #duk umah pi murajaah quran~
  • See U Di AsraMa
  • BACK TO SCHOOL!
  • Selamat Menyambut Maulidur Rasul bagi tahun 1433...
  • oh my junior
  • Operation Death
  • #### BLOG AKAN DI-EDIT SEPENUH-PENUHNYA PADA BULAN...
  • Santapan Rohani~