photo 411ce7e7-bf62-4cea-8e06-29a0116f3919_zps1ee30b8f.jpg
Ahlan Wa-Sahlan Ya Akhi & Ukhti!^^ You've landed at our official blog, feel free to browse
Generasi Ke 8 ; MTSTM ;
TA'ARUF SUKA+DUKA LINKS FACEBOOK
Lovey Dovey 8thBatch
Monday, 6 October 2014 • 06:54 • 1 comments
Bismillahirrahmaanirrahim //
Peace be upon him, Muhammad (SAW).

Sejak dua menjak ni asyik teringat kat blog batch jaaa. Uhh since takde orang nak post dan blog ni pun dah makin dilupai, izinkan guaa untuk menyambung risalah ini demi batch yang tercinta. Minta maaf lah ye admins yang koho lamo koho bizi jaga MTS (Y)

Last post sebelum ni Oct 2013 mak aihh. Sekarang dah menjejak Oct balik. Where are you all gaisss. Macam aku sorang je turun naik turun naik scroll blog ni dari atas sampai bawah T_T

Okey bismillah.

Alhamdulillah lepas naik form four makin ramai yang dah membesar dan jadi kakak senior yang baik dan femes ehem. Tapi siapa yang tak sedih kan bila batch kita sendiri yang jumlahnya 117 orang dah menurun graf sampai 99 orang. Lepas sorang, sorang pergi. Pergi membawa diri meninggalkan kami dengan amanah yang bertimbun-timbun then korang cakap 'rindunya MTS waa' -..-

Okey gurau je. Semua pergi tu ada problem sendiri dan tali ukhuwah tu takkan putus sampai bila-bila. Pergi la ceruk mana pun, bring Islam with you. Spread the wings and do shine the world :)x Korang sebenarnya lagi kuat tau, sebab boleh menempuh dunia luar tu dengan kekuatan korang sendiri. Be tough yaaaa.
We will miss all of you. Nanti kalau kat U insyaAllah ada rezeki jumpa balik :))

Ramadhan datang dan pergi cewah. Setaip tahun pun mesti Form Four yang handle Ramadhan kat MTS kan and well tahun ni guess which batch yang handle wohoo. Alhamdulillah syukur sangat walaupun banyak dugaan banyak cubaan but at least kita dah cuba sampaikan tarbiyah tu setaraf dengan usaha kita sendiri yang belakang tabir tu biar Allah yang kira. Thank youuu akak akak abam abam dulu sebab jadi role model AJK Ihya' Ramadhan untuk rujukan kitorang insyaAllah pahala mengalir ya habibatunaa  :D

We called ourselves Rangers Ramadhan till the end B-)
 kredit

Kalau sebut MTS memang takkan boleh dipisahkan dengan ITQAN. Eh ye? Alumni-alumni MTS memang sangat men-jeles-kan sekolah lain sebab sentiasa ambil berat pasal MTS walaupun dah bertahun-tahun tinggal sekolah. You guys are amazing we love all of youuu XD

Setiap batch yang dah keluar tu akan dapat batch angkat masing-masing yang still lagi duk kat MTS untuk 'diasuh' dan diberi perhatian. Hmm gaya macam tak cukup kasih sayang je haha. Terbaik MTS terbaikkk.


Guess what, tahun ni batch angkat kitorang iaitu 3rd Batch datang buat program yayy. Tahun ni je dah dua kali dorang datang dan gaya macam nak tahu semua je haha. Okey what they've rights to know kan. Untung memang untungla 8th Batch dapat batch angkat yang lawa lawa dan hensem hensem and charming sporting supportive segalaaa.  Baru je buat program MoU dah terbentuk.
Syukran jazilan atas segala nasihat + panduan + tunjuk ajar untuk kami junior-junior yang lemah huss.

3 + 8 Siblings of MTSTM :))
kredit

Thankyouuuu so much akak akak abam abam 3rd batch yang baik baik. Semoga berjaya jugak kat luar sana yaww jangan lupa doakan kami kat MTS dan jadi lejen as you guys ^^

Hari demi hari. Minggu demi minggu. Bulan demi bulan eceh macam sajak.
And here we are,
counting 7 days before SMU in shaa Allah.

Kata senior 3rd batch, kami ni batch kesayangan sekolah. Ha. Ha.
Less is better.
Dengan kekuatan jemaah 100 orang ni result SMU boleh meng-gempabumi-kan negeri Kelantan biiznillah.

"Belajar biar PANDAI ! 
Perangai biar JURUH !
Hidup biar BOLEH TUPE! " 
Kata Athirah Sabri atau lebih dikenali sebagai Tiara, 
Kem Pecutan Akhir SMU at Markas Dewan Ulama' (MADU)
 

SMU is something really. Mungkin nampak biasa pada pandangan orang lain malah pada pandangan kami sendiri jugak, tapi kan

I 'm not telling you
it is going to be easy,
I'm telling you
it's going to be worth it.





"Ya Allah, kami telah berusaha, dan usaha terakhir kami
ialah dengan menjawab soalan peperiksaan dengan baik.
Ya Allah, jika kami bukan hambaMu yang soleh,
jika amal kami bukanlah amal yang hendak Engkau terima,
Maka lihatlah cinta guru-guru kami,
lihatlah cinta ibu bapa kami,
dan kabulkanlah doa - doa mereka."

Siiru 'ala barakaatillah :)
Doakan kami
Generasi Kelapan Maahad Tahfiz Sains Tanah Merah
Doa doa doa doa doa 
La hau lawala quwwata illa billah ^^
May Allah Bless.

p/s : Kepada adming paling besar blog ni, maah post takdok izin mwehe. Nanti saman kat sekolah okbai






PAST
Assalamualaikum

 photo anigif_zpsa029c854.gif

Got united on the first of January 2011. We are not the first, but We'll try to be the best because we are the FUTURE LEADERS!

WE ARE ; 117 students with one super duper awesome aim and trillions of responsibilities to do towards the ummah :) May Allah bless our faithful journey,Amin.


FEED YOUR MIND


Wujud satu institusi pendidikan yg dibawah Yayasan Islam Kelantan

Yang mempunyai 4 cawangan di Negeri Serambi Mekah Kelantan Yg diberi nama Maahad Tahfiz Sains?

Apa yg 'pelik' dari sekolah lain?

Pelajar disini juga mempelajari subjek2 Kementerian Pelajaran. BM,BI,math,add math,sejarah,bahasa arab tinggi,biology,chemistry,physics, pendidikan quran sunnah,dan pendidikan syariah islamiah
gigih dihadam
utk SPM tingkatan lima.
Aliran sains!

Ketika tingkatan empat,ketika mana sekolah 'elit' lain sedang bertungkus lumus utk subjek SPM, Pelajar disini dgn tenang menduduki peperiksaan Sijil Menengah Ugama yang subjeknya agak 'high' balaghah,insya',mutolaah,adab nusus, nahu sorof fiqh, hadith,tauhid etc yg semua dalam bahasa arab! silibus al-azhar!

Namun yang paling menakjubkan,

Pelajar disini mula menghafaz quran sejak tingkatan satu. bukan setakat menghafaz malah mereka menulis ayat suci alquran dari kulit ke kulit. Lidah mereka basah dengan ayat alquran setiap hari!

Dan mereka juga bukan shj di ajar untuk lulus dalam peperiksaan, malah cemerlang sahsiah dan kental rohani dan jasmani.

Dan apabila keputusan SPM diumumkan

Mrk bkn shj mempunyai sijil SPM di tgn, Malah 3o juzuk al-quran didada, Serta tarbiyah dan sahsiah yg terpuji.

Dan terdapat juga sekolah2 lain seperti ini yg tidak dihebahkan di seluruh Malaysia

Jadi,siapa setuju bahawa Institusi beginilah yg patut diberi perhatian! Plaja2 inilah yg sepatutnya didahulukan tajaan pelajaran! Dan sekolah beginilah yg patut dibangunkan dengan pesat di seluruh negara!

Kerana apa?

KERANA KITA INGIN MELAHIRKAN PEMIMPIN GENERASI AL-QURAN! - Abang Asyraf Salleh


OTHERS;


>> B A R U H A B I S P M R
date : NOW
at:10 am


>>Tunggu result -.-
date : 12/12/12
at: 12pm


>> #MisiKejarMuqarrar
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • hi.
  • :: Haninul writes ::
  • #PMR
  • DAILY REMINDER !
  • Salam Aidilfitri. :DD
  • Sekolah sudah nak mula !dan saya malas..... malas....
  • Riang-RIA ramadhan kite !
  • ramadhan tiba !
  • Ganbatte fiil Imtihaan ^^
  • It's what we call MUJAHADAH !