photo 411ce7e7-bf62-4cea-8e06-29a0116f3919_zps1ee30b8f.jpg
Ahlan Wa-Sahlan Ya Akhi & Ukhti!^^ You've landed at our official blog, feel free to browse
Generasi Ke 8 ; MTSTM ;
TA'ARUF SUKA+DUKA LINKS FACEBOOK
reLeAse.TensI0n ;)
Saturday, 2 June 2012 • 07:44 • 0 comments

Salam, ahoyy!

Hari tu 8th Batch ade buat PHOTOSHOOT tergempar! eceh, gempar lah sangat. saje nak babbak kt court, xleh ke? kt padang banin gune. kteorg conquer court je la. For me, best la jgk ^^V campur dri TM, saniah + Bachok. Ukhwah wehh <3

first thing first, aku sangat sangat rindu ELA! walaupun x sempat nk kenal lebih dekat tpi rasa mcm ukhwah kite semacam je. inikah cinta? hoho, SEDO molep! Pape pun, hope u happy kt Pasir Puteh taww? jage diri! yukk! <333

~~Ukhwah Never Ends! eight batch, saia chenta kamoo!


PAST • FUTURE
Assalamualaikum

 photo anigif_zpsa029c854.gif

Got united on the first of January 2011. We are not the first, but We'll try to be the best because we are the FUTURE LEADERS!

WE ARE ; 117 students with one super duper awesome aim and trillions of responsibilities to do towards the ummah :) May Allah bless our faithful journey,Amin.


FEED YOUR MIND


Wujud satu institusi pendidikan yg dibawah Yayasan Islam Kelantan

Yang mempunyai 4 cawangan di Negeri Serambi Mekah Kelantan Yg diberi nama Maahad Tahfiz Sains?

Apa yg 'pelik' dari sekolah lain?

Pelajar disini juga mempelajari subjek2 Kementerian Pelajaran. BM,BI,math,add math,sejarah,bahasa arab tinggi,biology,chemistry,physics, pendidikan quran sunnah,dan pendidikan syariah islamiah
gigih dihadam
utk SPM tingkatan lima.
Aliran sains!

Ketika tingkatan empat,ketika mana sekolah 'elit' lain sedang bertungkus lumus utk subjek SPM, Pelajar disini dgn tenang menduduki peperiksaan Sijil Menengah Ugama yang subjeknya agak 'high' balaghah,insya',mutolaah,adab nusus, nahu sorof fiqh, hadith,tauhid etc yg semua dalam bahasa arab! silibus al-azhar!

Namun yang paling menakjubkan,

Pelajar disini mula menghafaz quran sejak tingkatan satu. bukan setakat menghafaz malah mereka menulis ayat suci alquran dari kulit ke kulit. Lidah mereka basah dengan ayat alquran setiap hari!

Dan mereka juga bukan shj di ajar untuk lulus dalam peperiksaan, malah cemerlang sahsiah dan kental rohani dan jasmani.

Dan apabila keputusan SPM diumumkan

Mrk bkn shj mempunyai sijil SPM di tgn, Malah 3o juzuk al-quran didada, Serta tarbiyah dan sahsiah yg terpuji.

Dan terdapat juga sekolah2 lain seperti ini yg tidak dihebahkan di seluruh Malaysia

Jadi,siapa setuju bahawa Institusi beginilah yg patut diberi perhatian! Plaja2 inilah yg sepatutnya didahulukan tajaan pelajaran! Dan sekolah beginilah yg patut dibangunkan dengan pesat di seluruh negara!

Kerana apa?

KERANA KITA INGIN MELAHIRKAN PEMIMPIN GENERASI AL-QURAN! - Abang Asyraf Salleh


OTHERS;


>> B A R U H A B I S P M R
date : NOW
at:10 am


>>Tunggu result -.-
date : 12/12/12
at: 12pm


>> #MisiKejarMuqarrar
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • takbir2
  • hyep~
  • Salam ^^Oh hiii, it's been quite awhile kan? Semog...
  • Hello seniorita.
  • #duk umah pi murajaah quran~
  • See U Di AsraMa
  • BACK TO SCHOOL!
  • Selamat Menyambut Maulidur Rasul bagi tahun 1433...
  • oh my junior
  • Operation Death